woensdag 19 februari 2020

HET HEILIG GELOOF IN GOD





HET HEILIG GELOOF IN GOD:




In het geheim van La Salette, zegt Maria het volgende: “Daar het heilig geloof van God vergeten zal zijn zal de mens meer en meer egoïstisch worden.”

Verduidelijking:

Blijkbaar vinden we in onze huidige tijden 2 visies terug in ons geloof, ik noem het een verticale visie en een horizontale visie. De horizontale visie is gericht op wereldse zaken en het geloof draagt geen bovennatuurlijk karakter meer in zich, het geloof is enkel nog gericht op het tijdelijke bestaan.



De verticale visie   richt zich volledig op het hemelse (van de mens richting hemel) en heeft een sterk bovennatuurlijk karakter. Het is gericht op God en Zijn werken en plannen
Men houd er zijn ogen gericht op de eeuwige hemelse dingen, niet op het aardse (en tijdelijke!) Men heeft een ‘Godvrezend’ geloof, dit heeft niks te maken met ‘vrees’ voor God, maar wel met een leven in heilig ontzag voor God.Men onderhoud een intens gebedsleven, als ondersteuning voor het voeden van het geloofsleven. Ook het woord van God heeft een belangrijke plaats in het geloofsleven. In dit geloof speelt het vertrouwen op Gods Voorzienigheid, een voorname rol. De apostel Paulus schrijft in
2 Korintiers 17-18:
 “De moeilijkheden van dit moment zijn niet erg en duren maar kort, als je ze vergelijkt met de heerlijke, eeuwige dingen die we daardoor nog zullen krijgen. Dat maakt alles goed.  Maar dan moeten we niet letten op de zichtbare dingen, maar op de onzichtbare dingen. Want de zichtbare dingen zijn tijdelijk, maar de onzichtbare dingen zijn eeuwig.”
De verticale visie is een hemelse visie;
Als je de hemelse visie wilt houden moet je een stap terug doen van de alledaagse taken en beslommeringen. Dan moet je het grotere beeld; waarom je eigenlijk op deze aarde bent, voor ogen houden. Wij zijn immers maar voor korte tijd op deze aarde. Na dit leven zullen enkel maar de eeuwige en blijvende dingen met ons meegaan.
De hemelse visie betrekt Jezus meer in je dagelijkse leven, wat zeer belangrijk is, om een leven te leiden in navolging van Jezus Christus.
Ook Maria, heeft haar voorname rol, die "DE VEILIGSTE, DE KORTSTE EN DE ZEKERSTE WEG IS OM NAAR JEZUS TE GAAN." 
(H.Grignion de Montfort.)

Wanneer je de hemelse visie verliest, wordt je geloof klein en onbelangrijk en worden de wereldse zaken zo belangrijk dat ze je beginnen te overwoekeren.

Maria, duid dit euvel aan als oorzaak van het egoïsme!






Het is zo belangrijk dat je dit voor ogen houdt. Probeer de hemelse visie niet te verliezen door alle verwarring van zorgen en problemen die je op aarde tegenkomt. Je huidige bestaan is van voorbijgaande aard en slechts een kortstondige damp in vergelijking met de eeuwigheid. Spoedig zullen de dingen die nu zo moeilijk lijken, weggevaagd worden en daarvoor in de plaats zul je een kroon van het leven ontvangen en eeuwige beloningen, omdat je moedig koers hebt gehouden en aan je geloof hebt vastgehouden.

Dit is de hemelse visie: leven vanuit de visie en wetenschap dat er een veel betere wereld wacht. En vergis je niet, in het volgende leven zul je maar al te blij zijn dat je er in dit leven voor hebt gekozen om Mij te dienen en te volgen. “Dan zul je stralen als de sterren die anderen tot rechtvaardigheid gebracht hebben.”
 (Daniël 12:3)

De wijze mensen zullen stralen als de sterren aan de hemel. Zij die andere mensen hebben geleerd hoe ze God moeten dienen, zullen schitteren als de sterren, voor altijd en eeuwig." (Daniël 12:3)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.