woensdag 23 oktober 2019

DE BOODSCHAP VAN LA SALETTE



DE BOODSCHAP VAN LA SALETTE: (en zijn betekenis.)

Maria in LA SALETTE 19/9/1846

 OP 19/9/1846 greep de éénmalige verschijning van MARIA plaats te LA SALETTE (franse alpen)
La Salette is de eerste, na een grondig onderzoek door de R.K.Kerk, officieel erkende verschijning van de Moeder Gods.
MARIA deed er de dringende oproep:”ALS MIJN VOLK ZICH NIET WIL ONDERWERPEN BEN IK GEDWONGEN DE ARM VAN MIJN ZOON TE LATEN GAAN, HIJ IS ZO ZWAAR EN ZO DRUKKEND DAT IK HEM NIET LANGER TEGENHOUDEN KAN.”


“ALS IK WIL DAT MIJN ZOON ZICH NIET VAN U AFKEERT BEN IK GENOODZAAKT HEM ONOPHOUDELIJK VOOR JULLIE TEN BESTE TE SPREKEN. MAAR JULLIE, JULLIE TREKKEN ER ZICH NIETS VAN AAN.”


IK HEB U ZES DAGEN GEGEVEN OM TE WERKEN, IK HEB MEZELF DE ZEVENDE DAG VOORBEHOUDEN EN GIJ WILT HEM MIJ NIET TOESTAAN.”
VERDER vraagt de MOEDER GODS dat men God niet vervloekt en de schuld geeft voor alles wat verkeerd gaat. Zij zegt letterlijk:
“Als de oogst verrot dan is dat alleen uw eigen schuld. Ik heb het u vorig jaar getoond met de aardappelen en ge hebt er u niets van aangetrokken. Wanneer ge er vond die rot waren vloekten jullie en brachten er de naam van Mijn Zoon bij te pas. Zij zullen verder rotten en met kerstmis zullen er geen meer zijn. De noten zullen slecht worden en de druiven zullen verrotten. Er zal een grote hongersnood komen maar voordat die komt zullen de kleine kinderen onder de 7 j. door een siddering bevangen worden en sterven in de handen van hen die ze vasthouden. Deze profetische voorspellingen lieten inderdaad niet zo lang op zich wachten:
In 1846 is er de aardappelziekte en in 1847 de voorspelde kindersterfte (75.000 kinderen in heel frankrijk!) In 1851 duikt de ziekte van de wijnstok op gevolgd door de notenziekte. In de periode van 1854-1856 is er in gans europa een grote hongersnood die in frankrijk alleen al 100.000 doden eiste Er breekt een cholera –epidemie uit met 150.000 doden in geheel frankrijk met uitzondering van de streek rond Corps ( la salette) dat ondertussen tot het geloof was teruggekeerd…. !
Verder vraagt de Moeder Gods de zondag te eren als de dag des Heren. Ze zegt: “ DE ZONDAG GAAN ALLEEN NOG ENKELE OUDERE VROUWEN NAAR DE MIS…”(la salette in 1846!)Ze vraagt  ook aan de kinderen om IEDERE MORGEN EN AVOND EEN ONZE VADER EN WEES GEGROET TE BIDDEN EN MEER ALS HET KAN! Ze vraagt ook de vasten te onderhouden Ze zegt letterlijk:” IN DE VASTEN GAAT MEN NAAR DE BEENHOUWERIJ ALS HONDEN!” Ze sprak ook volgende bemoedigende woorden: “ALS ZE ZICH ZULLEN BEKEREN DAN ZULLEN DE STENEN EN ROTSEN VERANDEREN IN GRAANHOPEN EN DE AARDAPELEN ZULLEN GEZAAID LIGGEN OP DE AKKERS.”
Hierna gaf de Moeder Gods de kinderen elk een boodschap (geheim) die pas later mocht onthuld worden. Hier volgt nu een korte samenvatting:
Naast een waarschuwing aan onwaardige priesters en Prinsen der Kerk die zich meer bekommeren om geld ipv de zorg over de hun toevertrouwde kudde, voorspeldt de Moeder Gods ook dat veel kloosters hun geloof zullen verliezen. De wanorde en de liefde voor het vleselijk genot zullen over de hele aarde verspreid zijn! De Geesten der duisternis zullen overal een algemene verflauwing verspreiden voor alles wat de dienst van God betreft. Daar het geloof in God vergeten zal zijn, zal God de mens aan zichzelf overlaten. De mens zal meer en meer egoïstisch worden tot het zo erg zal worden dat God zelf ten slotte zal tussenkomen….

Nu volgen nog enkele uittreksels uit de tekst(van het geheim) die werd gepubliceerd met het imprimatur van monseigneur Zola bisschop van Lecce (it.) geestelijk begeleider van Melanie:

Melanie, wat ik je nu ga zeggen zal niet altijd geheim blijven, ge kunt in 1858 publiek maken.”
Na een profetie over burgeroorlogen en een “algemene oorlog” zegt de Moeder Gods: Daarna zal er een soort schijnvrede in de wereld heersen (vanaf 1945?) Men zal nergens anders aan denken dan om zich te vermakenDe bozen zullen zich aan alle soorten zonden overgeven (pedofilie?)…”DE NATUUR ZAL OM WRAAK ROEPEN"... DE SEIZOENEN ZULLEN VERANDERD WORDEN en de aarde zal slechts bedorven vruchten voortbrengen…
Bij de eerste slag van Zijn bliksemend zwaard zullen de bergen sidderen van vrees daar de wanorde en de misdaden der mensen het gewelf der hemelen doorboren, maar HEEL HET VOLK ZAL MIJN HULP EN MIJN BEMIDDELING INROEPEN.Door het bloed, de tranen en de gebeden der rechtvaardigen zal God zich laten vermurwen…. Dan zal Jezus Christus door een daad van Zijn rechtvaardigheid en van Zijn grote liefde voor de rechtvaardigen aan Zijn engelen bevelen om al Zijn vijanden ter dood te brengen (bijna hetzelfde vinden we in 2é brief van paulus aan Tessalonicenzen hfdst1, vers8!) Maar eerst zullen water en vuur de aarde zuiveren en alle hoogmoed der mensen verslinden. Alles zal dan vernieuwd zijn en zal God gediend en verheerlijkt wordenDan zal er vrede zijn, de verzoening van God met de mensen. De liefde zal overal bloeien en de mensen zullen leven in de vreze Gods….

DE MOEDER GODS RICHT OOK EEN DRINGENDE OPROEP TOT DE AARDE:

“IK ROEP Mijn kinderen, hen die zich aan Mij hebben geschonken,De Apostelen van de Laatste dagen die hebben geleefd in verachting van de wereld. Het is tijd dat ze uitgaan en de aarde komen verlichten. GAAT EN TOONT U ALS MIJN GELIEFDE KINDEREN. IK BEN MET U en in u mits HET GELOOF het LICHT is dat u verlicht in deze donkere dagen WERKT VOOR DE GLORIE EN DE EER VAN JEZUS CHRISTUS.Strijd kinderen van het LICHT.Gij klein in aantal die ziet want ziehier de tijd der tijden het EINDE van het EINDE…”En tot twee maal toe besluit de Moeder Gods haar verschijning met de woorden:
WELNU MIJN KINDEREN,GE ZULT DIT GOED AAN HEEL MIJN VOLK BEKEND MAKEN.

De boodschap van La Salette maakt ons vooral duidelijk dat wij uitgenodigd worden om:


1)EERBIED voor de Naam van God hebben en Hem niet de schuld geven voor alles wat misloopt hier op deze wereld en in onze eigen kring…


2)Dagelijks ons naar God toekeren(= bekeren!) Door onder andere s’morgens  en s’avonds: één Onze Vader en één Weesgegroet te bidden en meer als het kan


3) Wekelijks de Zondag eren als de “dag des Heren” een rustdag waar we speciaal tijd maken voor God (oa. H. Mis…)


4) Jaarlijks ons iets ontzeggen tijdens de vasten en de naastenliefde beleven niet alleen met lieve woorden maar ook met concrete daden.


5)De profetieën (geheim) van onze Hemelse Moeder naar de toekomst toe in acht nemen zodat onze lampen branden als “de dag van Jahweh” komt…. Het geheim (profetie) van La Salette kan u lezen:


MARIA heeft in La Salette uitdrukkelijk gevraagd dat Haar BOODSCHAP aan GANS HAAR VOLK zou worden BEKEND GEMAAKT!
ZE ZEGT:
Ik BEN MET U EN IN U  mits het geloof het LICHT is dat u verlicht in deze donkere dagen. Werkt voor de Glorie en Eer van Jezus Christus. Strijdt kinderen van het LICHT, gij klein in aantal die ziet, want ziehier de tijd der tijden, het einde van het einde…”
Strijdt kinderen van het LICHTgij klein in aantal die zietwant ziehier de tijd der tijden, het einde van het einde




Een ongelovige, onafhankelijke onderzoeker, Melito San Miguel (schrijver van het boek "de laatste zegels" ) die een vergelijkende studie maakte van meer dan 250 diverse verschijningen en profetieën schrijft:”Geen enkel visioen of verschijning kan tippen aan die van La Salette; hier is alles duidelijk, helder; alles werd perfect geregistreerd op een manier die toegankelijk is voor iedereen. Niets werd bijgewerkt achteraf; er is geen enkele contradictie. Het unieke karakter van het voorval, de hoofdrolspelers, het kader en vooral de integrale publicatie van de boodschap, dit alles maakt van de verschijning van La Salette tot een gebeurtenis zonder weerga. Zonder me te willen  uitspreken over de identiteit van de kosmische entiteiten waarvan sprake is in dit soort fenomenologie, beschouw ik deze verschijning als een authentiek feit.” Die authenticiteit is belangrijk omdat we dan ook die Boodschap ERNSTIG moeten nemen!


De H.Pastoor van Ars zei reeds in een profetische uitspraak:LA SALETTE heeft veel goed gedaan, het zal nog meer goed doen en LATER zal het dit OVERAL doen en STEEDS MEER!!!

DAAROM ook moet die WAARSCHUWING van de Moeder Gods doorgegeven worden. Het is immers een ultieme oproep om in de komende tijden, nog zovelen te redden, niet van het menselijk verdriet en onheil, dat de mens trouwens zichzelf zal aandoen door zijn egoïsme en verkrachting van de natuur (zie geheim!) maar om in de komende verwarring niet opnieuw God te vervloeken voor wat zal gebeuren…


Paus Johannes Paulus II zei trouwens (in 1996) ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de verschijning van de Moeder Gods te La Salette:
“Maria’s woorden in La Salette bewaren door hun eenvoud en hun strengheid een ware actualiteit, in een wereld die nog steeds lijdt onder oorlog, honger en zoveel ellenden die tekenen zijn en dikwijls het gevolg van de zonde van de mensen…!”


 
BEKERING :


De boodschap van LA SALETTE is een ultieme oproep tot BEKERING voor de mensheid,
Iedere mens in welke situatie ook word opgeroepen om zich met gans zijn hart  tot God te keren en Zijn Schepper te eerbiedigen en te erkennen. Het speelt geen rol wat er zich heeft afgespeeld in je leven, een mens mag nog zo diep gevallen zijn, er is altijd een weg terug en God schenkt altijd nieuwe kansen, wat er ook gebeurd is!
(cfr. Parabel van de verloren zoon: Lucas 15:11-32.)  Immers:”God is barmhartig voor ieder die Hem erkent!”(luc.1: 50)
Ook de grote profeet Jesaja schreef :
Al zijn je zonden rood als scharlaken,
ze worden wit als sneeuw,
al zijn ze rood als purper,
ze worden wit als wol.
Als je weer naar Mij wilt luisteren,
Zal het beste deel van het land
Je ten deel vallen.” (Jesaja 1:18,19)


En de apostel paulus schrijft in zijn brief aan de Romeinen: “maar waar de zonde heeft gewoekerd, werd de genade mateloos.”( Romeinen 5: 20 )

MARIA spreekt in LA  SALETTE  de volgende bemoedigende woorden:
 ALS ZE ZICH ZULLEN BEKEREN DAN ZULLEN DE STENEN EN ROTSEN VERANDEREN IN GRAANHOPEN EN DE AARDAPELEN ZULLEN GEZAAID LIGGEN OP DE AKKERS.”




Joel 2:13:” Niet je kleren moet je scheuren, maar je hart. Keer terug tot de HEER, jullie God, want hij is genadig en liefdevol, geduldig en trouw, en tot vergeving bereid.”


“Er waren tal van SPOTTERS in de dagen van Noach, en die zijn er nog steeds de dag van vandaag! Heb BEROUW voordat de tijd om is!

 En 
zoek een veilige beschutting in de “ark van MARIA die u zal leiden naar de veilige haven…. WANTMaria is de veiligste de snelste en de zekerste weg om naar JEZUS te gaan!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.