vrijdag 18 oktober 2019

HET DAGELIJKS GEBED




HET DAGELIJKS GEBED:


"Mijn kinderen,verricht dagelijks goed jullie gebeden."


In La Salette vraagt Maria ons om dagelijks te bidden…ze vraagt om elke morgen en avond 1 Onze Vader en 1 Weesgegroet  te bidden, en aan hen die meer tijd hebben vraagt ze om meer te doen indien het kan. Dit is goed te volbrengen door iedereen, men vraagt er geen ellenlange gebeden, of speciale voorgekauwde teksten af te ratelen!

Laten we ons de onderrichtingen die Jezus Christus ons gaf over het gebed, goed overwegen:
"En wanneer u bidt, zult u niet zijn als de huichelaars; want die zijn er zeer op gesteld om in de synagogen en op de hoeken van de straten te staan bidden om door de mensen gezien te worden. Voorwaar, Ik zeg u dat zij hun loon al hebben. Maar u, wanneer u bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgene is; en uw Vader, Die in het verborgene ziet, zal  u ervoor belonen. Als u bidt, gebruik dan geen omhaal van woorden zoals de heidenen, want zij denken dat zij door de veelheid van hun woorden verhoord zullen worden. Word dan aan hen niet gelijk, want uw Vader weet wat u nodig hebt, voordat u tot Hem bidt."
(Matteüs 6:5-8)

Ik kreeg eens de opmerking van iemand die me zei: Maria vraagt niet veel in La Salette…inderdaad, maar men leert een kind toch ook eerst stappen voor men het leert lopen!
 Maar laten we het weinige dat van ons verwacht word goed verrichten.

 Laat ons gebed, een gebed zijn die vanuit ons hart komt, een ontmoeting van hart tot hart met God, Jezus of Maria. Waak erover te bidden met het hart. Bidden is spreken met God vanuit je hart. Het gebeurt vanuit het hart, slechts gedeeltelijk met je mond.

Heb VERTROUWEN  in uw gebed!

Jezus leerde ons: "...Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: 'Verplaats je van hier naar daar!' en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn"
(Matteüs 17:20)

Toen riepen ze tot de Heer in hun angst.
Hij redde hen uit de nood.
 Hij zorgde ervoor dat de storm ging liggen,
zodat de golven rustig werden.
 Ze waren blij, omdat de zee weer kalm werd.
En Hij bracht hen naar de veilige haven waar ze zo naar verlangden.” (Psalm 107:28-30)

"Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren." (Filippenzen 4:6-7)

“Dompel uw ziel dagelijks onder in een moment van stilte en gebed.”



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.