zondag 16 juni 2019

DE BESMEURDE AARDE




DE BESMEURDE AARDE:

“plastic afval overal ter wereld te vinden, op de stranden, tot diep in de oceanen…”



In het geheim van LA SALETTE voorspeld Maria het volgende:
Maar dan zal de natuur om wraak roepen over de mensen en zij zal van ontzetting sidderen in afwachting van wat er met de door misdaden besmeurde aarde zal gebeuren.
Is het u ook al opgevallen dat we vooral de laatste jaren bij schering en inslag nieuwsberichten krijgen van onze aarde die door menselijk toedoen enorm vervuild is. (besmeurd is!) Tot in de verste uithoeken is er vervuiling op te sporen, zelfs tot in de diepten van de oceanen vindt men resten van plastic afval! Walvissen spoelen gestorven aan op stranden, met kilo’s aan plastic afval in hun maag…Allerlei diersoorten komen te sterven dankzij de vervuiling van de mens! Een berichtgeving over de vervuiling van de oceanen:

Volgens een studie zouden er op dit moment meer dan vijf biljoen plastic flessen in onze oceanen rondzwerven, goed voor zon 250.000 ton. Door die massale aanwezigheid van het vervuilende materiaal in zee zouden zelfs organismen tot tien kilometer onder het wateroppervlak plastic in hun weefsel absorberen. Ook andere studies toonden al aan dat ons ecologische systeem enorm te lijden heeft onder de massale aanwezigheid van plastic in onze oceanen. Zo zou maar liefst 90 procent van de zeevogels regelmatig stukken plastic inslikken en zou tegen 2050 elke dode vogel op z'n minst één stuk plastic in zijn maag hebben. 
Hoeveel plastic er zich in totaal precies in onze wereldwateren bevindt, is moeilijk te zeggen, maar onderzoekers schatten dat aan dat totaal jaarlijks wel zo'n kleine acht miljoen ton wordt toegevoegd. Omdat plastic spullen steeds vaker ontworpen worden om extra flexibel en duurzaam te zijn, gaat de levensduur van rondzwervend vuil ook steeds verder naar omhoog, wat ervoor zorgt dat het probleem steeds nijpender wordt.
Uit een VN-rapport: (mei 2019)
De natuur in crisis: mensheid laat tot 1 miljoen van de 8 miljoen dier- en plantensoorten uitsterven: Van de 8 miljoen soorten op aarde dreigen er de volgende decennia een half tot 1 miljoen uit te sterven. Dat blijkt uit een lijvig rapport van de Verenigde Naties (VN) waarvan de definitieve versie in mei 2019 is voorgesteld. Onze vernietiging van biodiversiteit heeft een niveau bereikt dat ons welzijn minstens even sterk bedreigt als de door de mens veroorzaakte klimaatverandering. 
Met die biodiversiteit is het volgens het rapport dus slecht gesteld. Tot 1 miljoen van de dier- en plantensoorten op aarde (8 miljoen in totaal, waarvan 5,5 miljoen insecten) dreigen de volgende tientallen jaren uit te sterven.  En de mens zelf speelt daarbij een kwalijke rol. Door jacht, visvangst en intensief landgebruik hebben dieren en planten minder ruimte en voedsel om te overleven. Ook klimaatverandering heeft een negatieve invloed, net als vervuiling en de verspreiding van invasieve soorten.  
De mens is afhankelijk van biodiversiteit. Zonder biodiversiteit is er geen landbouw en komt zijn gezondheid in gevaar.

Dat soorten erop achteruitgaan, is in het rapport overtuigend aangetoond, aldus Eggermont. (Wetenschappelijk coördinator Belgisch Biodiversiteitsplatform) Net als het feit dat de mens schuld treft. Maar er is volgens haar ook nog iets anders dat het rapport aantoont: "De mens is voor zijn voortbestaan afhankelijk van biodiversiteit. Zonder biodiversiteit is er geen landbouw en komt zijn gezondheid in gevaar. Planten zijn voor hun bestuiving namelijk afhankelijk van insecten en andere dieren. En heel wat geneesmiddelen zijn gebaseerd op planten."




Toen God de aarde had geschapen, gaf hij uiteindelijk de aarde met al wat er leeft aan de mens om er als een goede huisvader zorg voor te dragenLees Genesis1: 26-29:
En God zei: "Laten We mensen maken, mensen die op Ons lijken. Ze zullen heel erg op Ons lijken. Ze moeten zorgen voor de vissen in de zee, de vogels in de lucht, het vee, de kruipende dieren en voor de hele aarde." En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek. De mens leek heel erg op Hem. Hij maakte een man en een vrouw. God zegende hen en zei tegen hen: "Krijg veel kinderen, zodat er heel veel mensen komen. Ga over de hele aarde wonen en heers over de aarde. Zorg voor de vissen in de zee, de vogels in de lucht en de kruipende dieren.” 

God heeft ons gevraagd zorg te dragen voor Zijn Schepping, niet om ze te vernietigen!

Laten we een beetje beter voor Gods mooie schepping zorgen, zoals God ons gevraagd heeft!
Aan degenen die zich er helemaal niet aan storen, en met de natuur argeloos omgaan, kan ik volgende waarschuwing meegeven, in het boek openbaring staat volgende waarschuwing geschreven: Openbaring 11:18:
En nu is de tijd gekomen dat de mensen die de aarde vernietigen, zelf vernietigd zullen worden." 
Schaam u, o mensheid!


“In schril contrast met de besmeurde en vervuilde aarde, staat de schoonheid van Gods schepping, met zijn prachtige natuur, waar het goed is om te vertoeven!”-Hier het heiligdom van La Salette op 1800m. hoogte in de Franse alpen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.